Energiøkonomisk funkis på Mortensrud

De 26 boligene i Mikkelsgrenda borettslag ble beskrevet som "energiøkonomiske, trendy og barnevennlige" da de var innflyttingsklare i 2007.

I den vestvendte skråningen mellom Stenbråten skole og Stenbråtveien på Mortensrud besluttet OBOS Nye Hjem å bygge 26 eneboliger i husgrupper på to og to boliger med mellomliggende carport og god avstand mellom husgruppene.

Etter at prosjektet var kunngjort i Obosbladet på sensommeren 2005, var det visninger på tomten i oktober og salgsmøte samme måned. Alle boligene ble raskt solgt.

Innflytting i 2007

Boligene har utsikt mot vest og nordvest, og flere av boligene har utsyn over Bunnefjorden, Nesodden og helt inn til Oslo sentrum og Holmenkollen. Alle boligene har en egen hageparsell der den enkelte bolig har eksklusiv bruksrett.

Innflyttingen startet i januar/februar 2007 og alle de nye andelseierne var på plass innen sommeren.

Boområdet beskrives som svært barnevennlig med trygg gangadkomst fra Stenbråten skole. Flere barnehager ligger innenfor en gangavstand på et par hundre meter.

Kort vei til senteret

Mortensrud senter (Senter Syd og Mortensrud Torg) er et knutepunkt med T-bane, busser, flybuss til både Gardermoen og Rygge, samt butikker av alle slag, legesenter, tannlege - og fra høsten 2013 også Vinmonpol. Senteret ligger cirka 600 meter syd for Mikkelsgrenda. Reisetiden med T-banen (linje 3) til sentrum er cirka 25 minutter.

Det er gode turmuligheter i området med tilgjengelighet til Østmarka, Ljanselva og Hvervenbukta/Fiskevollbukta.

Enerigiøkonomiske hus

Eneboligene i borettslaget er på 105/106 kvm. over to plan, de fleste i skrånende terreng med inngang enten i underetasjen eller oppe i 1-etasjen.

Husene har en enkel "funkisstil" med flatt tak, romslig balkong og store vinduer mot vest.

For husene i Mikkelsgrenda er det ikke bare den kubiske "funkisstilen" som er med på å spare energi. Det viktigste er økt isolasjonstykkelse og redusert luftlekkasje. Vinduene har trelags superisolert glass og husene er utstyrt med balansert ventilasjon.

Husene ble bygget og satt sammen av moduler fra Moelven ByggModuler AS.

Alle husene har pipe, og i seks av husene er det installert luft-til-vann varmepumper som sørger for oppvarming og varmtvann.

BILDETEKST: Toppledelsen i OBOS var på befaring tidlig i mai 2007. Midt på bildet (med papir i hendene) prosjektleder Hans Dahl fra OBOS Nye Hjem. Til høyre for ham (med armene i kors) OBOS-direktør Martin Mæland.